Lehtikasvien kanssa pääsee nopeasti alkuun ja saa myös helppoa lisuketta omaan salaattipöytään. Ne tuovat makua ja vaihtelua salatteihin ja käyvät koristeiksi niin ruoka-annoksiin kuin voileipääkakkuihinkin. Arjen ilostuttajana varsin käteviä, juhlan koristajana verrattomia.
Nämä kasvit selviävät kohtuullisen vähällä huolenpidolla kasvatusvaiheessa, joten paahteisinta paikkaa ei tarvita. Voiimakas kuivuminen vaikuuttaa yrttien makuun ja rakenteesen.
Tässäpä sitten muutamia nostoja tuotteistamme:
Tatsoikaali ja sareptansinappi, ovat heti ostamisen jälkeen keväällä käyttövalmiita. Raikas maku ja sareptansinapin kaunis väri houkuttelevat maistamaan. Poista kukinnot, muuten kasvi ei malta tehdä kunnollisia lehtiä. Kirpat pitävät näistä kaalikasveista ja mielelllän reittävät alkukesällä lehtiä. Kasvit kestävät tämän attentaatin kuitenkin hyvin, kun saavat tarpeeksi vettä,silloin nen elpyvät uuteen kasvuun nopesti.
Viinisuolaheinä. Sadonkorjuun voi aloittaa heti, kun lehdet ovat noin lusikan kokoisia. Kaunis punavihreä lehti maistuu yhtä aikaa miedosti suolaiselta ja happamalta. Kerää satoa reilusti, koska kasvi on vahvakasvuinen ja vaatii tilaa juurilleen ja lehdilleen.
Punamangoldi. Nuoret lehdet käytetään salaattiannosten koristeena. Tämän lehti- ja maustevihanneksen maku muistuttaa nuoren punajuuren makua. Kasvi on erittäin ravintorikas. Isompia lehtiä voi käyttää pinatiin tapaan höyrystettynä.
Punalehtinen basilika. Kestää säänvaihteluita paremmin kuin tavallinen basilika. On aromiltaan pyöreä ja täyteläinen, hieman aasialaisevaikuttainen. Rakenne kestää hyvin salaatissa. Kuivattuna maku terävöityy lisää.
Lakritsiyrtti. Tässä kasvissa on ihana lakritsin mieto maku. On siten yllätyksellinen piristys erilaisissa salaattisekoituksissa. Lasten suosikki.
Nämä kaikki kasvit voi istuttaa vaikka suureen puulaatikkoon tai ruukkuun. Laatikon voi tuoda lähelle sisäänkäyntiä niin, että astiasta on helppo korjata satoa ruoanlaittoon. Sama kikka pätee myös erilaisiin yrtteihin.