Kesäkukat

Jo 80-luvulla tuotanto suuntautui vahvasti kesäkukkien viljelyyn, ja tuotteita myytiin myös kauppaliikkeille. Me jatkamme Honkasten aloittamalla polulla, viljelyssä on edelleen tutut suosikkikasvit kuten pelargoniat, samettikukat, begoniat. Näiden lisäksi viljelemme yli 60 erilaista kesällä käytettävää kukkaa – jokainen varmasti löytää näistä omat suosikkinsa!

Vihannesten taimet

Vihannesten viljely aloitti Kauppapuutarhan toiminnan 1969. Silloin tarhalle rakennettiin ensimmäiset muovihuoneet kaalin ja mansikan taimikasvatukseen. 1970-luvun alussa tarhalle siirrettiin Turusta kaksi lasikasvihuonetta lisää. Näissä viljeltiin tomaattia torimyyntiin.

Nykyään tuotamme vihannesten taimia, joista voit viljellä itsellesi ihania herkkuja kotikasvihuoneessa, parvekkeilla, patioilla tai vaikka avomaalla. Tomaattia, paprikaa, chiliä, kurpitsoja, munakoisoa, mansikkaa, kurkkua! Tuotannossa on yli 20 kasvia ja joka kausi myös jotain uutta!

Maustekasvit

Raija aloitti yrttien eli maustekasvien viljelyn jo ennen kuin se oli edes puheenaiheena. ”80-lukua se oli, kun oivalsin että yrteissä oli sitä jotain, joka koukutti.” kertoo Raija.

Silloin kysyntään vastattiin muutaman sadan kasvin voimin, mutta nyt tuotanto on kasvanut kymmeniin tuhansiin kappaleisiin. Salaa yrteistä on tullut varsinainen intohimomme. Timjamit, rosmariinit, salviat ja yli 20 muuta lajia täyttävät makuhermosi ja keittiösi tuoksuilla ja aromeilla. Tietysti ne myös virkistävät mieltäsi!

Amppelit

Meidän valmiit, värikkäät  ja napakat amppelit ovat helppoudellaan hurmanneet ihmiset, ja miksi ei? Amppelien valikoima on viimeisten vuosien aikana runsastunut entisestään, kokemustahan niiden viljelystä on lähes koko puutarhan historian ajalta. Kauniit ja kestävät amppelit ovat olleet yksi tunnusmerkkimme kautta historiamme. Valikoimastamme löytyy koko kauden ajan helppoja ja varmoja sekä yllättäviä yhdistelmiä jokaisen makuun.

Hanki kotiisi valmiit amppelit, silloin kun huominen ei odota! Kun haluat varmistaa kesäsi alkavan heti- värien loistolla, muodoilla ja hehkulla- vastaus löytyy meiltä.

Kauppapuutarha Honkasen blogi

Lue Kauppapuutarha Honkasen tarjoamia blogijuttuja ja vinkkejä puutarhanhoitoon. Avaamme yrityksemme historiaa ja taustoja, miten on tultu tähän päivään.