Kesäkukat

Jo 80-luvulla tuotanto suuntautui vahvasti kesäkukkien viljelyyn, ja tuotteita myytiin myös kauppaliikkeille. Me jatkamme Honkasten aloittamalla polulla, viljelyssä on edelleen tutut suosikkikasvit kuten pelargoniat, samettikukat, begoniat. Näiden lisäksi viljelemme yli 60 erilaista kesällä käytettävää kukkaa – jokainen varmasti löytää näistä omat suosikkinsa!

Vihannesten taimet

Vihannesten viljely aloitti Kauppapuutarhan toiminnan 1969. Silloin tarhalle rakennettiin ensimmäiset muovihuoneet kaalin ja mansikan taimikasvatukseen. 1970-luvun alussa tarhalle siirrettiin Turusta kaksi lasikasvihuonetta lisää. Näissä viljeltiin tomaattia torimyyntiin.

Nykyään tuotamme vihannesten taimia, joista voit viljellä itsellesi ihania herkkuja kotikasvihuoneessa, parvekkeilla, patioilla tai vaikka avomaalla. Tomaattia, paprikaa, chiliä, kurpitsoja, munakoisoa, mansikkaa, kurkkua! Tuotannossa on yli 20 kasvia ja joka kausi myös jotain uutta!

Maustekasvit

Raija aloitti yrttien eli maustekasvien viljelyn jo ennen kuin se oli edes puheenaiheena. ”80-lukua se oli, kun oivalsin että yrteissä oli sitä jotain, joka koukutti.” kertoo Raija.

Silloin kysyntään vastattiin muutaman sadan kasvin voimin, mutta nyt tuotanto on kasvanut kymmeniin tuhansiin kappaleisiin. Salaa yrteistä on tullut varsinainen intohimomme. Timjamit, rosmariinit, salviat ja yli 20 muuta lajia täyttävät makuhermosi ja keittiösi tuoksuilla ja aromeilla. Tietysti ne myös virkistävät mieltäsi!