Hyvät asiat ova välillä jopa helppoja, esimerkiksi amppelikurkkua voit viljellä  parvekkeella. Siihen tarvitset yhden ruukun ( jonka saat hieman ylemmäksi)  tai amppelin. Koko kesän ajan vettä ja veteen sekoitettavaa lannoitetta.
Suotavaa olisi, että parvekkeelle paistaisi aurinko edes osan päivää, tässä on kasvikohtaisia eroja.
Näin sinustakin tulee viljelijä! Ihan itse tehty on parasta. Samaan tapaan voit viljellä amppelitomaattia, yrttejä jne.
Säännöllisyys on hoidossa avainsana, joten muista kastella säännöllisesti.
Kuinka usein? Se riippuu monesta tekistä,lämpötilasta, tuulesta, ruukun koosta jne.
Liikakastelu on jopa pahempi kuin satunnainen pieni kuivahtaminen. Joten kokeile vaikka ruukun painoa, jos voit,
ennen kuin lorotat vettä kannutolkulla.

Alla on kerrottu lisää hieman harvinaisimmistakin kasveista ja niiden kasvatuksesta kotipuutarhassa tai parvekkeella.

Vesimeloni `Mini Love`
Istuta kasvi vasta, kun maa on lämmin. Ravinteikas maa ja lämpö saavat kasvin viihtymään ja tekemään myös satoa. Viljely onnistuu jopa parvekkeella tai kohopenkissä. Kasvutunnelissa tai kasvihuoneessa vieläkin varmemmin. Hedelmä painaa noin 2-3kiloa. Nimensä mukaan kasvi tarvitsee vettä, ravinteita unohtamatta.

 

Amppelikurkku `Mini Stars`
Napostelukurkku,snackkurkku, minikurkku-
lempikasvilla on monta nimeä. Kurkku köynnöstää, mutta amppelissa se köynnöstää alaspäin, toki taimen voi istuttaa itselleen mieluisaan astiaan, vaikka parvekelaatikkoonkin.
Kasvihuoneessa tai lämpimässä paikassa viihtyvä kurkku tuottaa
nopeasti satoa. Kurkut ovat hyvänmakuisia noin 10-15cm pituisia.
Valmiita syötäväksi siis vaikapa sellaisenaan!

 

Bataatti `0rlando`
Myös bataatti on lämpimän maan kasveja. Bataatin voi hyvin istuttaa vaikka mustaan muovisaaviin, silloin kasvupaikasta tulee varmasti lämmin. Kastelua bataatti tarvitsee maltillisesti, eniten kasvi hyötyy ravinteikkaasta maasta. Korjaa satoa myöhään syksyllä,ennen pakkasia. Näistä voit valmistaa vaikka uunibataatteja!

 

Spagettikurpitsa
Kasvi kompostin päälle ja sitten sopivasti vettä kesän aikana. Syksyllä voitkin korjata satoa! Helppoa, eikö? Jos kasvusto näyttää kesällä tukkoiselta, siitä voi poistaa ylimääräisiä lehtiä. Spagettikurpitsan käyttökin on helppoa. saat tehtyä kasvisspagettia uunissa vaivattomasti.  Kurpitsa myös säilyy pitkälle talveen vahapintanasa ansioista vaikka jääkaapissa.

 

Maissi `Tasty Sweet`
Mikäs mukavampaa, kuin saada maisseja omalta kasvimaalta? Maissin taimet istutetaan melko tiheään ja niiden juurelle voi kylvää vaikka tarhapapua. Pavulla on silloin tukikepit valmiina, maissihan kasvaalähes kaksimetriseksi. Molemmat kasvit hyötyvät tästä liitosta, pavun juuret sitovat typpeä, jota maissi voi käyttää hyödykseen. Tämäkin kasvi tekee satoa myöhään.Tähkän ulkonäkö muuttuu ruskehtavaksi, kun se on valmis kerättäväksi.ja kyllä- Itsekasvatettu maissi maistuu palalta paratiisia!