Tämän raikkaan kakun voi aivan hyvin tehdä jo edellisenä päivänä- mintun maku vain paranee, kun kakku saa levähtää yön yli. Ohjeessa käytetään minttua tai piparminttua, tarhaltamme löytyy myös marokonminttua, joka sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti.
POHJA
200 g Rapeita kaurakeksejä
90 g Valkosuklaata tai 40-50g sulatettua voita
MINTTUSIIRAPPI:
1,25 dl sokeria
0,25 dl vaniljasokeria
1,5 dl vettä
4 isoa oksaa tuoretta minttua tai piparminttua
TÄYTE
4 llivatelehteä
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
Valmistus
Mittaa kattilaan kaikki minttusiirapin ainekset. Anna kiehua hiljallleen noin 20 minuuttia. Kun massa on saanut siirappimaisen rakenteen, ota kattila sivuun ja poista mintun oksat, anna seoksen jäähtyä.Vuoraa irtopohjavuoka (23 cm) leivinpaperilla. Murskaa valkosuklaa kulhoon ja laita se sulamaan vesihauteeseen, murenna kaurakeksit ja sekoita ne sulaneen suklaan joukkoon. Painele seos vuoratun vuoan pohjalle.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Pese limet huolellisesti ja raasta niistä kuoren vihreä osa talteen ja purista mehu.Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään, vatkaa kerma erillisessä kulhossa ja yhdistä se muun täytteen joukkoon.Mausta täyte limen kuorella ja mehulla. Valuta liivatelehdet ja sulata ne pienessä tilkassa kuumaa vettä, yhdistä liivate minttusiirappiin. Lisää siirappi ohuena vanana täytteeseen koko ajan sekoittaen.Kaada täyte kaurakeksipohjan päälle ja anna vetäytyä mieluiten yön yli, silloin mausta tulee ihanan täyteläinen.
Koristele kakku mieltymyksesi mukaan yrteillä, suklaalastuilla, ruusun terälehdillä, raikkailla hedelmäpaloilla jne.
Nauti raikkaasta mintusta!
terveisin Kaisa