Kokosimme tähän viisi kesäkukkaa, joiden kanssa et tarvitse konstailla. Kesäkukkien kukinnan edellytys on lannoitus ja kastelu.  Kun ne asiat ovat kunnossa, onnistut näiden kasvien kanssa varmasti. Allaolevat kasvit kestävät juurruttuaan myös  kevyttä kuivahtamista, joten muutaman päivän kasteluvälitkin ovat mahdollisia. Toki on muistettava kasvupaikka ja sää. Jos hellettä on komenkymmenen pintaan ja parvekkeelle paistaa aurinko koko päivän, kasvi kuin kasvi tarvitsee kastelua lähes päivittäin. Istuttamalla kasvin paikkaan, jossa sillä on hyvin multatilaa, tämäkin ongelma helpottuu oleellisesti. Kastelumäärää kysytään meiltä usein, eli kuinka paljon mikäkin kukka vie vettä? Ja koska se on monen tekijän summa, vinkkinä  kerron, että kokeile astian tai amppelin painoa, ennen kuin kastelet- mikäli se on mahdollista. Pintamulta voi olla kuivaa, mutta multa muuten märkää, joten  sormen tökkääminen multaan ei aina kerro totuttaa.  Mieluummin kastelel hieman vähemmän kuin paljon- hukkumiskuolemasta  kasvit eivät selviä. Vähäistä kastelua on helppo lisätä ja näet, kuinnka kasvi kiiittää saatuaan lisää vettä.
Tässä kuitenkin ne kesän viisi helpointa kasvia!

Kaunosilmä
Aina yhtä ihana ja kestävä. Kerrattu keltainen pallokukinto näkyy varmasti! Tämän helpommaksi kesäkukka ei oikeastaan voi tulla.

 

 

 

Härmesalvia
Noin 40-60cm korkeaksi kasvava, runsashaarinen kasvi aurinkoiselle paikalle. Ei säikähdä maailman tuulia ja paahteita.’

 

 

 

Miljoonakello
Useita värejä, amppelissa ja yksittäisissä ruukuissa. Lannoita ja kastele- siinä se! Käytä aurinkoisessa tai puolivarjoisessa paikassa.

 

 

 

Samettikukka
Näyttävin ryhmissä – vaikka kukkapenkissä tai -ruukussa. Juurruttuaan sietää hvin myös kuivahtamista. Saatavana useita erilaisia oranssin ja keltaisen sävyjä.

 

 

Ahkeraliisa
Nimensäå mukaan ”kylän työhulluin liisa”, kukkii runsaasti koko kesän. Viihtyy puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kestää sadetta ja tuulta. Värejä löytyy valkoisesta vaalenapunaisen ja persikan kautta violetttiin.