Puutarhan väellä pursuilevat jääkaapit vielä tähänkin aikaan kesäkurpitsoista, on isompaa ja vielä suurempaa pötköä hyllyt täynnä. Marilla on mahtava kurpitsalihapullarespti, jonka jaan tässä. Sinne hukkuu kesäkurpitsaa hyvä määrä. Ennenkaikkea kesäkurpitsa tekee pullista pehmeitä ja meheviä. Aurajuuston voi korvata vaikka aurinkokuivatuilla tomaateilla, maustekurkulla tms.
Pehmeät kurpitsalihapullat
400g jauhelihaa (naudan- tai sika-nauta-)
400g kesäkurpitsaa raasteena
1 keskikokoinen punasipuli
1 tl mustapippuria
100g sinihomejuustoa
2 kananmunaa
5 kpl hapankorppuja murskattuna
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 tl salvia kuivattu
2 tl rosmariini kuivattu
Poista kurpitsasta pehmeä sisus ja siemenet ja raasta hienoksi raasteeksi. Jos kuori on kovaa, eli kesäkurpitsasi on suuri, ohenna kuorta tai poista se kokonaan. Murskaa hapankorput. Voit halutessasi korvata ne 1/2 dl:lla korppujauhoa tai muulla suurustavalla jauholla. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia. Pyörittele taikinasta lihapullia uunipellille. Paista uunissa 225 asteessa 20-30 minuuttia. Ohjeesta tulee noin 36 lihapullaa. Jos käytät sika-nautajauhelihaa, salvian maku häivyttää hyvin rasvaisuutta.
Näillä pysyy muuten nälkä hyvin loitolla!