Ruukkutomaatilla ja paprikalla on helppo aloittaa hyötykasviviljely.  Tomaatti on makea makuasia, siksi lajikkeita on aina on puutarhallamme reilusti yli kymmenen.  Taimia löytyy  niin ruukkuviljelyyn, kasvihuoneisiin ja lämpimille seunustoillekin. Äitienpäivän jälkeen hyötykasvit ovat yleensä täällä puutarhalla saavuttaneet myyntikokonsa, joten silloin päästään hyvään hyötykasvivauhtiin. 2020 vuoden siemensato on ollut haastava siementuottajille Euroopan tuottajamaissa. Tämän vuoksi on tulllut lajikemutoksia perinteisiin tomaatti- ja paprikalajikkeisiin myös meillä.

Tässä mehukkaita poimintoja lajikkeista.

Amppelitomaatti  `Cherry Falls´.  on melko reheväkasvuinen, pieniä makoisia hedelmiä runsaasti tuottavia tomaattilajike.
Kuten aiempaa `Tumbler´ lajikettakin, suosittelemme istuttamaan tämän suuremapaan ruukkuun, kuin mitä se ostohetkellä on. Tomaatti tarvitsee hedelmien kypsymisvaiheessa runsaasti vettä, joten suuremmalla ruukulla turvataan sadon onnistuminen. Lannoitusta kasvit tarvitsevat tietenkin säännöllisesti. Kesän edetessä kasvista voi poistaa vanhempia lehtiä, jotta aurinkoa riittää hedelmille.
`Strong Boy Red ´- ruukkutomaatissa on coktailkokoiset hedelmät, korkeus 35cm, tiiviskasvuinen napakka uutuus viehättää myös runsaalla sadollaan.
`Corato`, ruukkutomaatti on puolestaan 40-70cm pensastava kirsikkatomaatti, jota suosittelemme myös kesäiseen parvekeviljelyyn

Ruukkuchili `Joyride´ . Lajike on pensastava ja lamoava, sopii siis hyvin amppeleihin ja isompiin ruukkuyhdistelmiin. Hyvä lajike parveke- ja patioviljelyyn. Maku on sopivan räyhäkkä.
Paprika `Snack Orange´ Pitkänomaiset, pakuseinämäiset hedelmät ovat 5-8cm pitkiä. Napostelupaprikan maku on ilahduttavan raikas ja mieto. Taimet ovat melko korkeita ja soveltuvat viljeltäviksi niin kasvihuoneissa kuin patioillakin.
Kysy lisää puutarhalla vieraillessasi. Mennään yhdessä innolla kohti kesää ja viljelyn iloa!