Kasvivalintaan kannattaa kiinnittää ostovaiheessa huomiota, siten niistä saa helpoiten iloa koko kesäksi. Meillä täällä Kauppapuutarha Honkasella on kymmenien vuosien kokemus eri kasveista- lisäksi seuraamme alan uudistumista tiiviisti verkostojemme kautta. Opimme myös teiltä asiakkailta koko ajan uutta. Mikä kiehtova maailma tämä onkaan! Värien, muotojen ja erilaisten pintojen leikkiä! Aloittelijakin pääsee helposti alkuun vinkkiemme avulla, kysy siis rohkeasti lisää  meillä käydessäsi. Tässä sitten näitä eri kasvupaikkojen parhaita- herkkuja siis.

Paahteen kasvit:
Ääriolosuhteissa kannattaa laittaa kukkien käytännöllisyys ja kestävyys etusijalle, ja tehdä lajivalinnat sen mukaan.

Pelargoniat
Tuttu ja tunnettu kasvi, jota kannattaa katsoa uusin silmin. Viimeisten vuosien aikana lajikkeita on jalostettu rutkasti, jolloin on kiinnitetty huomiota myös kasvien kasvutapaan ja käytön monipuolisuuteen. Värit ovat huumaavia- kuten sähäkkä aniliini, mehevä syvänpunainen, herkät roosa. Perinteisen pelargonian rinnalle ovat nousseet pensastavan muhkeat hybridipelargoniat, jotka täyttävät kasvupaikan nopeasti. Näistä lajikkeista löytyy myös hyvin sadetta kestäviä kaunokaisia. Se tuttu perinteinen pelargonia viihtyy paahteessa ja sateensuojassa, kukkien myöhälle syksyyn.

Kannat
Ylväs katseenvangitsija. Puistoista tuttu kanna kannattaa poimia myös omaan pihaan. Kanna tarvitsee ison kasvutilan. Jos istutat kannan ruukkuun, sille on  paras ylöspäin avautuva  astia.  Vahvajuurinen kasvusto on siten helppo poistaa syksyllä. Kannasta löydät useita eri värejä ja lehtisävyjä puutarhaasi. Hyvä lannoitus ja kastelu sekä kuihtuneiden kukkien  poisto takaa onnistumisen.

Siniviuhkat
Uudet värit ovat nostaneet siniviuhkan takaisin suosikiksi, lisäksi siniviuhka on kasvultaan tiiviimpi ja tuuheampi kuin aiempien vuosien lajikkeet. Plussaa aiempaan on myös se, että kukinta alkaa heti toukokuussa. Tämä paahdetta kestävä kasvi ansaitsee paikan puutarhassa. Väreinä sininen, raikas valkoinen ja herkkä vaaleanpunainen. Parhaimmillaan siniviuhka on yhdistettynä esim pelargonian tai muun paahteisen paikan kasvin kanssa.

Hopeaputoukset ja-käpälät
Tuovat mukavaa vaihtelua paahteisille paikoille. Muistathan näiden kanssa hyvän kastelun. Hopeaputous palkitsee pehmeällä, kimaltavalla ja ryöppyävällä  kasvustollaan. Jos haluat pystykasvuisempaa hopeista elämää, valitse hopeakäpälä, joka  myöskin kestää paahdetta.

Muista nämä:
Hyvä kastelu ja riittävän iso ruukku, jossa laadukas kasvualusta. Kasvien istuttamisen jälkeen ole huolellinen ensimmäisten viikkojen kastelussa, jotta juurtuminen tapahtuu hyvin ja lopputulos palkitsee.

Valossa viihtyviä kasveja on kesäkukista tarjolla runsaimmin. Tässä poimintoja niistä.

Neilikat
Pienet ja sievät neilikat hurmaavat ahkeralla kukinnallaan. Tarjolla on hauskasti väritettyjä kerrottukukallisia, jotka hyötyvät sateensuojasta, sekä ihania yksinkertaisia kukíntoja, jotka paremmin viihtyvät taivasalla.

Dahliat
Näissä  ilostuttajissa on koko- ja värivaihtoehtoja runsaasti. Ne palkitsevat hoitajansa tasaisella kukinnalla. Dahliat ovat monikäyttöisiä parvekkeilla, penkeissä ja suurissa ruukuissa. Poista kukinnot ajoissa, jottei sade piiskaa kuihtuvia terälehtiä kasvustoon, sillä silloin kasvitaudit vaanivat dahlian uhkeutta.

Miljoonakellot
Tuttu kasvi, joka hurmaa helppohoitoisuuden runsaan värivalikoiman kanssa. Löydät paljon erilaisia kasvutapoja: riippuvia tai tiiviskasvuisia lajikkeita. Kukinta on miljoonanvarmaa!

Maahumalat
Runsautta ja pöyhkeyttä, nopeaa kasvua saat esim. ison dahlian rinnalle maahumalasta. Meiltä löydät kaksi erilaista maahumalajiketta, jotka molemmat toimivat mainiosti myöhään syksylläkin, silloin esim.callunan kaverina. Hyvä kastelu ja lannoitus takaa runsaan lopputuloksen.

Koristeapilat
Uutena ihanuutena tarhallamme ovat koristeapilat. Hillittykasvuinen apila käy esim. neilikan kaveriksi. Rehevämpikasvuisia lajikkeita voi yhdistellä esimerkiksi muiden riippuvien kasvien kanssa. Apilat ovat reippaita veden käyttäjiä, mutta muuten eivät esitä suuria vaatimuksia kasvupaikasta ja kukoistavat myöhälle syksyyn

Muista nämä:
Hoidon säännöllisyys ja kuihtuneiden kukkien poisto. Liian reheviä kasveja voi myös latvoa ja poistaa häiritseviä versoja.

Varjon kasveja:

Begoniat
Varjon kuiningattaret löydät begonioista. Myös begonioiden lajikekehitys on ollut huimaa, joten tartu tilaisuuteen, kokeile ja hämmästy. Värit ovat meheviä, kasvutapa tuuhea ja napakka. Begonioiden lajikirjo antaa paljon mahdollisuuksia niiden käytölle. Kasvit soveltuvat niin amppeleihin, ruukkuihin ja parvekelaatikoihinkin. Yhdestä kaunottaresta löytyy myös huumaava tuoksu.

Suikeroalpit
Moderneja istutuksia saat juuri mainittujen begonioiden kanssa lisäämällä niihin esimerkiksi suikeroalpeja. Suikeroalpeista lajikkeina puutarhallamme ovat limenvihreä, samettinen tummalehtinen ja kimaltava pyöreälehtinen. Istutusten tunnelma muuttuu näiden ansioista hetkessä uudenlaiseksi ja yllättäväksi.

Heinät
Näistä löydät puolestaan jämäkkää ja korkeaa tai pyöreää ja pöyhkeää sekä rentoa ja linjakasta ihan mieltymyksen mukaan. Useimmat heinät kestävät hyvin syksyn kylmääkin, joten saat niistä pitkäaikaisen ilon syksyn myöhäisiin hetkiin saakka.

Ahkeralliisat ja Uudenguineanliisat
Nämä ovat varmoja varjon kasveja. Uudenguineanliisa vaati vähän enemmän huomiota osakseen kuin ahkeraliisa, mutta kukkii sitten kauniisti. Säännöllinen kastelu ja lannoitus sekä kuihtuneiden kukkien poisto on uudenguineanliisojen parasta terapiaa.
Ahkeraliisan paras ominaisuus onpuolestan sen peittävyys ja helppohoitoisuus.

Lumihiutaleet
Ovat tuttuja varjon kukkijoita. Näiden runsas vedentarve kannattaa huomioida. Väreinä myös vaaleanpunainen ja sininen. Kukkii aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn, helpoista helpoin lamoava ja alaspäin kasvava kasvi.

Muista  nämä:
Jos kesällä on viileää ja sateista, varo liikakastelua- huomioi että kasvit kuluttavat varjossa vähemmän vettä.
Valitse kohtuullisen kokoinen ruukku varjon kasveille.