Eijan kesäinen kurpitsapaistos
Tällä ohjeella valmistat uunipellillisen paistosta.
Pohjaan tarvitset:
1 1/2     Vihreää- tai keltaista kesäkurpitsaa
200g    Tuorejuustoa
150g     Ranskankermaa
3           Kananmunaa
1-2       Valkosipulinkynttä
1/2tl.     Suolaa
       1rlk. kuivattuja tai 2rlk tuoreita yrttejä
        esim. timjamia, rosmariinia, oreganoa, basilikaa.
Paistoksen päälle;
250g    Kirsikkatomaatteja
2           Punasipulia
1pkt      Pekonia
150g     Juustoraastetta
Viipaloi kesäkurpitsa ja lado ne voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja munat kulhossa, lisää joukkoon murskattu valkosipuli, yrtit ja suola. Kaada seos kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Kypsennä uunissa pohjaa noin 20 min. 225´c kunnes massa on hyytynyt ja pohja on saanut hieman väriä.
Pilko muut aineet pohjan kypsyessä ja raasta juusto. Lisää aineet pohjan päälle ja kypsennä niitä vielä uunissa n.20min. Ota paistos uunista kun päällinen on kauniin värinen. Anna vetäytyä hetki, voi halutessasi koristella paistoksen tuoreilla yrteillä. Nauti vaikka saunan jälkeen raikkaan mehun kanssa.
Helppoa, nopeaa ja herkullista kesäkurpitsasta!