Meidän testissä oli kyssäkaali uudella tavalla. Tuloksena syntyi maistuva munakas, joka herättää sinut uuteen aamuun. Kyssäkaali on kaaleista helpoin viljeltävä. Sato korjataan talteen noin greipin kokoisena. Maku on sekoitus lantusta ja nauriista, hieman jopa retiisistä. Kyssäkaali on mahtavan makuinen raasteena, mutta sopii myös kypsennettäväksi keittoihin, patoihin, gratiineihin ja piirakoihin. Makuparina voi käyttää vaikkapa omenaa, päärynää ja porkkanaa. Kyssäkaali on myös ravintorikas: sisältää paljon C- vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, kaliumia ja kuituja.
Tässäpä meidän mainio ohje kyssäkaalimunakkaaseen.
Tarvitset:
4 kpl Aittolahden tilan munia
1/2 dl kyssäkaaliraastetta
1dl porkkanaraastetta
1/2 dl purjorinkuloita
3 rkl kermaa
1tl merisuolaa
1rkl voita paistamiseen
mustapippuria, oreganoa, timjamia tai basilikaa
hivenen juustoraastetta
Kuori ja raasta juurekset. Pilko purjo, raasta kyssäkaali hienolla terällä, porkkanat karkealla.
Jos mahdollista käytä kokonaisia mustapippureita ja rouhi morttelissa yhdessä merisuolan kanssa. Lisää lopuksi yrtit.
Riko munat ja vatkaa hetki. Lisää muut aineet kulhoon ja sekoita. Kuumenna voi pannulla ja kaada munakasseos pannulle.
Anna seoksen lämmetä hetki, kunnes se hieman kuplii. Laske lämpötilaa ja nostele massaa lastalla. Taita munakas keskeltä yhteen, kun se on vielä hieman löysää.
Tarjoile ja nauti!