Pannacotta on tunnetusti kermainen jälkiruoka, tässä sitä keventää ja  raikastaa piimä. Mansikka-basilikakastike on puolestaan raikas tuulahdus pannacotan päällä. Tämä makuyhdistelmä sopii myös kevään ja kesän juhliin! Tarjoiluastioiksi valitsin mummon vihreät, lasiset, vihreät kahvikupit, siten sain  värimaailmastakin  vahvan: punavihreä kontrasti imee puoleensa ja kutsuu maistamaan. Lisäefektiä saa vielä muilla kirkkailla väreillä, kuten syötävillä kukilla.

Pannacotta

3dl kuohukermaa
1/2dl sokeria
1 vanilijatanko
2dl piimää
1½ liivatelehteä
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
Kuumenna halkaistu vanilijatanko, kerma ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri sulaa seokseen.
Purista vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne kermaseokseen. Sekoittele ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä kädenlämpöiseksi.
Lisää piimä kermaseokseen ja jaa vanukasmassa annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkapissa yön yli tai vähintään muutama tunti.

Mansikka-basilikakastike
5 dl pakastemansikoita
10 tuoretta basilikan lehteä
sokeria tai hunajaa maun mukaan
(sitruunan mehua)
Lämmitä mansikoita kattilassa,niin että ne höyryävät, älä keitä.Nosta kattila sivuun liedeltä, lisää basilikan lehdet ja sekoita kevyesti. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
Anna jäähtyä ja lisää piimäpannacotan päälle.
Käytä koristelussa esim. basilikaa, mansikkasiivuja, kukkia.