Itsetehty tomaattikastike onkin helppo valmistaa! Kunhan viimeisetkin tomaatit kypsyvät huoneenlämmössä, voi niistä  keittää mahtavan kastikkeen monenlaiseen ruoanlaittoon. Yllätä perhe ja vieraat  vaikka alusta lähtien itsetehdyllä pizzalla. Kätevä emäntä  tekee tätä kastiketta tuplamäärän ja pakastaa annoksia jatkokäyttöä varten.

Yrttinen tomaattikastike

1/2 dl vettä
400g tomaatteja
1 paprika
1 keskikokoinen sipuli
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa

Pilko ainekset kattilaan reiluiksi paloiksi, lisää mausteet ja vesi. Keitä hiljalleen noin tunti, kunnes kastike on kiehunut kokoon. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Tämä tomaattikastike sopii esimerkiksi ruskean kastikkeen pohjaksi tai pitsaan. Ohjeesta riittää neljään pitsaan. Voit lisätä ohjeeseen palan chiliä halutessasi.